Jet en Jan in de krant

    Ieder jaar gaan de leerlingen van de groepen 5 van de basisscholen in de gemeente Geertruidenberg terug in de tijd naar het jaar 1910 met het erfgoedproject 'Jet en Jan, jong in 1910'. Jan Hoek van De Langstraat nam een kijkje toen de leerlingen van basisschool De Biekorf in het kader van dit project een bezoek brachten aan Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe.
    Het erfgoedproject Jet en Jan, jong in 1910 is opgebouwd rond het voorleesverhaal van Jet en Jan. Dit verhaal wordt steeds aangepast aan de lokale geschiedenis en de voorwerpen van de plaatselijke heemkundekring of museum. Hetzelfde geldt voor de activiteiten die de kinderen tijdens het bezoek doen. Jet en Jan woonden dus in de woonplaats van de leerlingen! 

    Aan de hand van deze twee leeftijdgenootjes maken de kinderen kennis met thema's als kleding, wonen, school, de buurt, eten, spelen en werken in 1910. Bij de plaatselijke heemkundekring gaan de leerlingen aan de slag met oude voorwerpen, die in het voorleesverhaal aan de orde komen.