Copy/Paste: multidisciplinaire tentoonstelling voor de groepen 5/6

  Op de bovenverdieping van het winkelpand Keizersdijk 57 staat tot en met 30 mei de tentoonstelling Copy/Paste met werk van diverse internationaal bekende kunstenaars zoals Gilbert and George, Tim Knapen en Winnifred Limburg. De tentoonstelling is onderdeel van het jaarlijkse kunstmenu dat de basisscholen via Cultuurwerft afnemen.
   
  Leerlingen van de groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonkveer bezoeken de tentoonstelling met fotografie, film, mediakunst en literatuur. Ze onderzoeken het werk van zeven kunstenaars die met bestaand materiaal een nieuwe wereld creëren: gedichten van oude krantenberichten, een kopieerapparaat dat tekeningen van de leerlingen tot leven wekt en een oude koelkast die bij nader onderzoek een muziekmachine blijkt te zijn. Bij elk kunstwerk is een activiteit die uitnodigt het werk beter te bekijken.
   
  Dinsdag 14 mei bezocht groep 5/6 van basisschool De Peuzelaer Copy/Paste. Met veel enthousiasme bekijken de leerlingen de kunstwerken en gaan ze aan de slag met de verschillende activiteiten. Er worden gedichten geschreven in een PoetryFeeder en met spiegels worden nieuwe beelden gecreëerd. Veruit favoriet is het kopieerapparaat dat hun tekeningen tot leven wekt. Verwondert kijken ze naar hun tekeningen die door een druk op een knop op het plafond tevoorschijn komen en lijken te dansen. Als de kinderen weer terug naar school gaan kunnen ze op de begane grond van het pand nog andere kunstwerken bekijken. Daar exposeert namelijk het Dongemond college de eindexamenwerken van hun leerlingen havo en vwo.
   
  De winkelruimte waar de expositie plaatsvindt, is beschikbaar gesteld door dhr. P. Kieboom.