Leerlingen maken zich Goed Kwaad in spelworkshop van Theater Artemis

  Ter voorbereiding op theatervoorstelling Goed Kwaad krijgen de groepen 5 & 6 een spelworkshop van een theaterdocenten van Theater Artemis.

  De workshop is een actieve kennismaking met theater. De belangrijkste elementen van acteren komen aan bod. Taal en stemgebruik, fysiek en mimiek, fantasie en verbeelding. Allemaal onderdelen die een acteur nodig heeft om zijn rol te kunnen spelen. In de voorstelling zullen de leerlingen ervaren dat acteur Niek van der Horst alle zeilen moet bijzetten om te schakelen van het ene naar het andere personage.
  Niek speelt namelijk in zijn eentje een hele klas met allemaal verschillende leerlingen, een meester en een juf!
   
  Goed Kwaad wordt gespeeld in een vrachtwagen die ter plekke wordt omgebouwd tot een minitheater. Deze Theaterwagen staat op 21, 22, 23, 23 en 25 oktober aan de Oude Melkhaven in Raamsdonk. Alle groepen 5 en 6 uit de gemeente Geertruidenberg zullen Goed Kwaad bezoeken.

  Na het bezoek aan de voorstelling komt de theaterdocent van Theater Artemis nog een keer terug in de klas. In deze les kijken de kinderen, al spelend, terug op de voorstelling, op wat ze allemaal gezien en ervaren hebben. De voorstelling is onderdeel van het jaarlijkse kunstmenu dat de basisscholen via Cultuurwerft afnemen.
   
  Groep 5 van basisschool De Ruif doet enthousiast mee!