Sinterklaas, wie kent ‘m niet?

  Met de tentoonstelling ‘Sinterklaas, wie kent ‘m niet’ zoomt Veers Erfgoed in op de geschiedenis van het Sinterklaasfeest, de gebruiken, de cadeaus en de manier van vieren.
   
  Kinderen van nu krijgen op 5 december spelletjes, knuffeldieren of ander speelgoed krijgen. Maar vroeger kreeg je een paar nieuwe klompen. In ’t Fruithuisje is met Sinterklaas gekregen speelgoed te zien dat door de jaren heen is gegeven door Sinterklaas en zijn pieten.
   
  In de tentoonstelling kun je ook zien hoe Sinterklaas door de jaren heen aan is gekomen in Raamsdonksveer en door ons dorp vervoerd werd. Zo reed hij ooit per koets over het Sandoel, kwam hij met de boot aan bij de werf van Asto en werd hij ook jarenlang begeleid door de klanken van harmonie 'De Eendracht'. Maar natuurlijk is er ook Amerigo, het paard van Sinterklaas.
   
  Het ritueel "de schoen zetten” is oud. Al in de vijftiende eeuw mochten kinderen hun schoen zetten. In eerste instantie werd de schoen gezet om de armere mens te kunnen helpen. Maar wat is de geschiedenis van dit ritueel?
  Antwoord op deze vraag – en vele andere zaken – kun je vinden tijdens de tentoonstelling in ’t Fruithuisje. Op 2 november 2013 wordt de tentoonstelling, die te zien is in ’t Fruithuisje, geopend. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf groep 5.

  Wil je met de klas naar de tentoonstelling?
  Neem dan contact op met Veers Erfgoed.
  0162 514434 info@veerserfgoed.nl