Kunstmenu 2014-2015 in teken van Foto, Film & Mediakunst

  Het kunstmenu staat volgend schooljaar in het teken van foto, film en mediakunst met tentoonstellingen op school, educatie en een workshop. Alle basisscholen van gemeente Geertruidenberg nemen deel aan het Kunstmenu. Het programma is tijdens de ICC-bijeenkomst op 22 mei gepresenteerd aan de ICC-ers van de basisscholen.
   
  De groepen 1/2 worden in Klaprood ondergedompeld in de fantasiewerelden van Bethany de Forest. Ze bekijken de foto’s en bouwen hun eigen fantasiewereld met groenten en fruit.

  In het project Moooi onderzoekt groep 3/4 wat mooi is en wat niet, aan de hand van foto’s van Hans Silvester, Shan Huang, Stephen Rowlette en Silverwolf Studios. Aan het einde van het dagproject maken ze foto’s van elkaar.

  In groep 5/6 maken de kinderen kennis met het fotowerk van Anoek Steketee: Dream City. Ze onderzoeken het werk en gaan ten slotte ook zelf fotograferen.

  In het mediakunstproject SoundSpheres maakt groep 7/8 een ontdekkingstocht naar het geluid van de omgeving. Ze gaan op pad, maken opnames en mixen hun eigen compositie in een speciale geluidsmixer.