Water pompen en sokken stoppen

  Maandag 22 september bezocht groep 5 van basisschool De Biekorf als eerste het activiteitencircuit van Op stap met Jet en Jan, jong in 1910. In een historische kelder aan de Markt in Geertruidenberg. deden de kinderen een aantal activiteiten die gebruikelijk waren in de huiselijke kring in 1910. Medewerkers van de Oudheidkundige Kring Geertruydenbergh en enthousiaste ouders begeleidden de kinderen.
   
  Dit activiteitencircuit is onderdeel van het erfgoededucatie project Op stap met Jet en Jan, jong in 1910 dat een beeld van het dagelijks leven rond 1910 in Raamsdonk, Raamsdonkveer en Geertruidenberg. Het project is ontwikkeld door de afdeling erfgoededucatie van Erfgoed Brabant in samenwerking met Oudheidkundige Kring Geertruydenbergh, Veers Erfgoed, Raamsdonkhistorie en Cultuurwerft. Zes basisscholen uit Geertruidenberg, Raamsdonkveer en Raamsdonk zullen de komende vijf jaar met hun groepen 5 meedoen aan het project.
   
  Op stap met Jet en Jan, jong in 1910 maakt onderdeel uit van de leerlijn erfgoed die Cultuurwerft, heemkundeverenigingen en scholen samen gaan ontwikkelen.
   
  Het onderwijsproject is mede mogelijk gemaakt door financiƫle steun van de provincie Noord-Brabant.