ICC Studiedag

  Cultuurwerft organiseerde op vrijdag 30 januari een studiedag voor de ICC-ers. Doel van de jaarlijkse ICC studiedag is inhoudelijke verdieping, inspiratie en uitwisselen van ervaring. Deze keer werd gekozen voor een praktische aanpak: het ontwikkelen van een Leerlijn Muziek.
   
  Het programma startte in De Schattelijn met een welkom waarin Mirte Oostrom, de nieuwe marktplaatscoördinator van Cultuurwerft, zich voorstelde. Na een korte update van een aantal ICC-zaken gingen de ICC-ers aan de slag met de workshop Leerlijn Muziek. De workshop werd verzorgd door Maaike van den Brule, de vertrekkend marktplaatscoördinator, namens Buro CO Cultuur Ontmoetingen. Samen onderzochten ze wat de ICC-ers willen dat de leerlingen na acht jaar basisonderwijs in hun 'rugzakje' hebben op het gebied van muziekeducatie.
   
  123Zing
  Alle scholen in de gemeente Geertruidenberg werken sinds april 2014 met de digitale muziekmethode 123Zing. Een aansprekende digitale lesomgeving vol liedjes en muzikale lesideeën voor groep 1 t/m 8, voor alle leerkrachten en ook voor de kinderen en ouders thuis. De Gemeente Geertruidenberg maakt het financieel mogelijk dat de scholen deze methode vier jaar kunnen gebruiken.
  123Zing wordt de basis van de Leerlijn Muziek. Daarnaast wordt per groep gekeken hoe dit aangevuld kan worden met aanbod van (bij voorkeur lokale) aanbieders zodat de leerling aan het einde van groep 8 alles in hun 'rugzakje' hebben zoals de ICC-ers benoemd hebben. 
   
  Boomwhackers
  Na een lekkere lunch bij ‘In de Vijf Sinnen’ kregen de ICC-ers een eerste set boomwhackers voor hun school. De Gemeente Geertruidenberg heeft Cultuurwerft eind 2014 een extra subsidie gegeven zodat zij voor iedere school twee sets kunnen aanschaffen.
  Een boomwhacker is een modern percussie-instrument. Het zijn meerkleurige holle plastic buizen die ten opzichte van elkaar harmonisch gestemd zijn. Het instrument wordt bespeeld door hem tegen een andere boomwacker, tegen het lichaam of tegen een ander voorwerp te slaan.
  In de muziekmethode 123Zing zitten meespeelvideo’s met boomwhackers zodat de scholen er meteen mee aan de slag kunnen. De ICC-ers konden de boomwhackers tijdens de studiedag proberen met het carnavalslied van 123Zing.
   
  Uitkomsten studiedag
  Er is tijdens de studiedag een mooi begin gemaakt aan de Leerlijn Muziek. Cultuurwerft zal dit uitwerken zodat de ICC-ers tijdens hun eerstvolgende bijeenkomst in maart hiermee verder kunnen gaan.