Boomwhackers voor alle scholen!

  Cultuurwerft heeft eind 2014 een extra subsidie van de Gemeente Geertruidenberg ontvangen voor de aanschaf van twee sets boomwhackers per basisschool. Op woensdag 4 februari 2015 konden de leerlingen van groep 6/7 van basisschool De Wilsdonck in Raamsdonksveer deze percussie-instrumenten als eerste proberen tijdens een workshop. Wethouder Jan van Lith kwam aan het einde van de workshop kijken en luisteren en deed zelfs met veel plezier nog even mee. 

  Boomwhackers
  Een boomwhacker is een modern percussie-instrument. Het zijn meerkleurige holle plastic buizen die ten opzichte van elkaar harmonisch gestemd zijn. Het instrument wordt bespeeld door hem tegen een andere boomwacker, tegen het lichaam of tegen een ander voorwerp te slaan. In de muziekmethode 123Zing, waarmee alle basisscholen in de gemeente werken, zitten meespeelvideo’s voor boomwhackers zodat de scholen er meteen zelf mee aan de slag kunnen. Daarnaast zullen er voor de leerkrachten workshops worden aangeboden zodat zij deze kleurige buizen kunnen gebruiken in hun lessen.

  Aftrap
  Op woensdag 4 februari ging groep 6/7 van basisschool De Wilsdonck onder leiding van Joyce Renema als eerste klas met de boomwhackers aan de slag. De nadruk van de workshop lag op samenspel, dynamiek en het naspelen van eenvoudige ritmes. Aan de gezichten van de kinderen was duidelijk af te lezen dat ze er erg veel plezier in hadden. Het resultaat lieten ze zien en horen aan de werkgroep van Cultuurwerft en wethouder Jan van Lith. De wethouder werd uitgenodigd om ook even mee te doen, wat hij me enthousiasme deed.


  Leerlijn Muziek
  De aanschaf van de boomwhackers is een onderdeel van de ontwikkeling van een leerlijn Muziek voor het basisonderwijs in de gemeente Geertruidenberg. De basis van deze leerlijn is de muziekmethode 123Zing welke aangevuld zal gaan worden met veelal lokale muziekeducatieve activiteiten en projecten.