Jet en Jan in Raamsdonk

    Nadat het erfgoedproject Jet en Jan, jong in 1910 al in Geertruidenberg en Raamsdonksveer had plaatsgevonden, was het nu de beurt aan Raamsdonk. 

    Het erfgoedproject Jet en Jan, jong in 1910 is opgebouwd rond het voorleesverhaal van Jet en Jan. Dit verhaal wordt steeds aangepast aan de lokale geschiedenis en de voorwerpen van de plaatselijke heemkundekring of museum. Hetzelfde geldt voor de activiteiten die de kinderen tijdens het bezoek doen. Jet en Jan woonden dus in de woonplaats van de leerlingen! 

    Aan de hand van deze twee leeftijdgenootjes maken de kinderen kennis met thema's als kleding, wonen, school, de buurt, eten, spelen en werken in 1910. Op 'De Zolder' van Raamsdonks Historie gaan de leerlingen aan de slag met oude voorwerpen, die in het voorleesverhaal aan de orde komen. Ze gaan zelf zeep kloppen en de was doen, koffie malen, schoonschrijven op een leitje, schoenen poetsen, sokken stoppen en leren het spel 'centje pik'. 

    De vrijwilligers van Raamsdonks Historie, juf Melanie, de 'hulpmoeders' en, het belangrijkste, de kinderen van groep 5 van De Hoge Waai vonden het bezoek aan 'De Zolder' heel leuk en leerzaam.