Educatieve website Halvezolenroute online

    Eén website waar docenten en leerlingen van basisscholen in de gemeenten Geertruidenberg, Heusden en Waalwijk verhalen over de omgeving van hun eigen school kunnen vinden, dat is het doel van de website www.halvezolenroute.nl die nu online staat. Je vindt de verhalen via een interactieve kaart, een thema of een specifieke school, ondersteund door foto’s, animaties, films en ander educatief materiaal.

    In 2016 werd een pilot gedraaid met medewerking van verschillende scholen en nu is de website beschikbaar voor iedereen. De website is de educatieve poot van een project rond de Halvezolenroute. Op deze digitale portal worden de verhalen van de Halvezolenroute aangevuld met de verhalen die er in de omgeving van basisscholen in de gemeenten Geertruidenberg, Heusden en Waalwijk liggen. Het doel is kinderen kennis te laten maken met deze verhalen over de geschiedenis van hun eigen dorp, hun wijk, gebouwen waar ze langs fietsen of straten waar ze spelen. Elk jaar wordt de website aangevuld met een aantal nieuwe verhalen. 

    De website www.halvezolenroute.nl is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Geertruidenberg, Heusden en Waalwijk. De website is ontwikkeld door Nedview en Buro CO Cultuur Ontmoetingen en is gerealiseerd met financiële steun van de provincie Noord-Brabant. Streekarchief Langstraat Heusden Altena is de beheerder van de website. Voor vragen over de site kunt u bij het Streekarchief terecht.