• *

Halvezolenroute.nl

- Erfgoedwebsite - 
Wat weet jij over de plek waar je leeft? Over de geschiedenis, de gebouwen en kunstwerken, de planten en dieren? Speciaal voor de basisscholen in de gemeenten Geertruidenberg, Heusden en Waalwijk is er de website www.halvezolenroute.nl om van alles te ontdekken over je omgeving. Waar komt bijvoorbeeld die gekke naam halvezolenroute vandaan? 

Klaar om op ontdekkingstocht te gaan? Zoek je school op de interactieve kaart en zie in één oogopslag wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving of wat er vroeger gebeurd is. Je vindt er afbeeldingen, kaartjes, video‚Äôs, weblinks en teksten die je in de klas kunt gebruiken, maar ook linkjes naar projecten en excursies. Natuurlijk kun je met de informatie die te vinden is ook zelf een excursie organiseren!

Heb je in de omgeving van de school een interessante plek of lokaal verhaal waar je met jouw groep meer over zou willen weten? Dan horen we dat graag. Samen met de lokale heemkundekring kunnen we de informatie verzamelen en op de website plaatsen. Denk aan een gebouw, straat, gedenkmonument, verhaal, etc. Stuur een email naar info@cultuurwerft.nl met daarin jouw contactgegevens en natuurlijk waar jullie meer over willen weten. Dan gaan wij kijken of we daarmee aan de slag kunnen.